بازدید 7756
مصاحبه یک مقام کرد با المانیتور؛

کرد‌های سوریه از بشار اسد چه می‌خواهند؟

کرد‌های سوریه که پس از اعلام خروج آمریکا از سوریه از سوی ترکیه تحت فشار قرار گرفته اند، تلاش‌هایی برای بهبود روابط با دولت سوریه جهت حمایت از آن‌ها در برابر حملات ارتش ترکیه آغاز کرده اند.
کد خبر: ۸۷۶۰۱۸
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰ 05 February 2019

کرد‌های سوریه که پس از اعلام خروج آمریکا از سوریه از سوی ترکیه تحت فشار قرار گرفته اند، تلاش‌هایی برای بهبود روابط با دولت سوریه جهت حمایت از آن‌ها در برابر حملات ارتش ترکیه آغاز کرده اند؛ تلاش هایی که تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده و کردهای سوریه بر این باورند به رغم اختلافاتی که با دمشق دارند، اصول مشترکی با دولت سوریه در این کشور دارند.

به گزارش «تابناک»؛ در همین زمینه، آلدار خلیل، یکی از رهبران ارشد کرد سوریه ـ که به او لقب طراح ایجاد منطقه خودگردان کردی در سوریه داده شده ـ می گوید: هنوز کردها مذاکره با دولت مرکزی سوریه را آغاز نکرده اند. آنها با روسیه متحد سوریه مذاکره کرده اند تا نقش یک میانجی بی طرف را بین کردها و دمشق بر عهده بگیرد.

وی به المانیتور گفته، یکی از دلایلی که مذاکرات سال گذشته کردها با دولت سوریه بی سرانجام ماند، حضور نداشتن روسیه و ضامن شدن این کشور برای موفقیت این مذاکرات بوده است.

آلدار خلیل، دلیل اصلی تمایل کردها به مذاکره با سوریه را اعلام خروج 2000 نیروی آمریکا از سوریه عنوان کرد.

این کادر ارشد اداره خودگردان کردی در شمال سوریه، درباره خواسته کردها از دولت سوریه گفت، مهم ترین خواسته آنها تبدیل شدن سوریه به مناطق خودگردان با هماهنگی با دمشق است.

کردهای سوریه از بشار اسد چه می خواهند؟

همچنین کردها با به رسمیت شناختن ارتش سوریه به عنوان ارتش ملی و نیز با برافراشتن پرچم سوریه در مناطق تحت کنترل کردها مشکلی ندارند. کردها موافق ادغام نیروهای کرد در نیروهای امنیتی سوریه به شرط دفاع این نیرو در برابر تهاجمات خارجی هستند.

وی پیش بینی کرد، دولت سوریه با خواسته های کردها مخالفت می کند و خواستار بازگشت وضعیت به پیش از سال 2011 و آغاز بحران سوریه شود.
وی هشدار داد، اگر دمشق با کردها توافق نکند و ترکیه تهدید خود را مبنی بر تهاجمی به مناطق تحت کنترل کردها عملی کند، همه مردم سوریه متضرر خواهند شد، زیرا به گفته وی، ترکیه حامی گروه های تندرو در سوریه است.

آلدار خلیل درباره نقش روسیه در تهاجم نظامی ترکیه به عفرین گفت: روسیه با حمله ترکیه به عفرین موافق و حتی بخشی از آن بود. روسیه و ترکیه اتاق عملیات مشترک در غازی عنتاب ترکیه داشتند. با این حال کردها نمی توانند نقش بازیگری مثل روسیه را در سوریه نادیده بگیرند بلکه می خواهند از نفوذ این کشور برای متقاعد کردن دمشق استفاده و از تکرار اتفاقات عفرین جلوگیری کنند.

وی در مورد اعلام مخالفت آمریکا درباره مذاکره کردها با دولت سوریه گفت: آمریکا رسما چنین درخواستی از کردها نداشته و البته این کشور نمی تواند چنین درخواستی از کردها داشته باشد، زیرا خود که در حال بیرون رفتن از سوریه است، جانشینی ارائه نکرده است.

آلدار خلیل درباره حمایت دیگر کشورها از کردها پس از اعلام خروج آمریکا از سوریه گفت: کشورهای زیادی هستند که مسأله کردهای سوریه را مشروع می دانند؛ برای نمونه، فرانسه موضع مثبت و ترغیب کننده داشته است. به همین ترتیب، برخی کشورهای عربی و اروپایی نیز چنین موضع مثبتی داشته اند، ولی جنبه عملی پیدا کردن این حمایت به توانایی آنها در متقاعد کردن دیگران به حمایت از عملی کردن نیات آنها بستگی دارد.

به نظر می رسد، کردهای سوریه بیش از هر زمان دیگر، خود را تنها می بینند و در همین راستا مذاکره با دولت سوریه برای رسیدن به یک تفاهم مشترک را مطلوب ترین مسیر پیش روی خود می بینند. با این حال، چندان مشخص نیست که دولت سوریه تا چه اندازه خواسته های آن ها را به رسمیت خواهد شناخت و یک توافق میان اسد و کردها بر سر اصول مشترک شکل بگیرد.

 *در مورد کشور سوریه بیشتر بدانید

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۲
امید بستن به نیروی خارجی آخر و عاقبتش همین است، یک روز سمت آمریکا روز دیگر روسیه و روز دیگری نیروی دیگر. مبارزات شما برای احقاق حقوق تان بایستی در درون سوریه متحد باشد. فکر جداشدن و تجزیه یک کشور میخواهد سوریه باشد یا ترکیه یا ایران، را از سرتان بیرون کنید. هیچ کس از جدا شدن از مام وطن سودی نبرده شما هم نخواهید برد کردهای عزیز و دوست داشتنی. اون عکس اوجالان هم پشت سرتان هیچ آورده ای نه برای شما و نه برای کردهای ترکیه ندارد به فکر تشکیل حزب در درون کشور متحد خودتان باشید و تلاش کنید که سرنوشت مملکتتان از طریق صندوقهای رای تعیین گردد.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
الانه که چند ننفر میان میگن ، طرفدار اردوغانی و چهار تا فحش ریز و درشت رو درشتم آماده میکنن
در ادامه تکمیل میکنن که ایران دوستن و میخوان ایران بزرگ رو
تاسیس کنن و گوش های مردم هم دراز میشه
اگرم بپرسی چرا پس این همه ایرانی کشتن میگن بده
بعد که میگی اونا اکثرا سرباز بودن و نه کاره ای میگن به ما چه
ناشناس
| Germany |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
چشم!
محمد
| - |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
عزیز دل برادر ایشان به صراحت گفته اند که حاضر به برافراشتن پرچم سوریه در تمام مناطق خودمختار هستند و این یعنی پرهیز از به قول شما تجزیه است و همچنین حضور ارتش ملی را نیز تائید کرده اند و می ماند موافقت بشار اسد برای دست کشیدن از رئیس جمهور مادام العمری و ارثی، در کجای دنیا ریاست جمهوری ارثی است تا در سوریه باشد به جز در نظام های فاسد عربی که هنوز در دهه 4میلادی زندگی می کنند ، خودتان را فقط یک لحظه به جای کرده که در هر جای دنیا باشند ایرانی هستند قرار دهید تا ظلمی که بر آنها روا می شود درک کنید.ملتی که تا قبل از 2011 حتی شناسنامه هم نداشتند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
صندوق رای!!!!!!!!!!!!!خخخخخ. مگه داریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
دوست عزیز و بی اطلاع می‌دونستی همین کردها قبل از 2011 حتی شناسنامه هم با منت توی خاک مادریشون بهشون داده میشد، و اینکه سالهای اشغال فرانسه با اعراب علیه فرانسه متحد بودن بعد از خروج فرانسه توسط برادران عرب سوریه قتل عام شدن، سعی کن انسانیت ایده اصلیت باشه نه شعارهای مسخره
با عرض سلام این نقشه وطراحی مسعود برزانی با تایید امریکا است تا یک اقلیم هجوار با اقلیم کردستان عراق بگیرد وبعدها تا امریکا بتواند به بهانهای مختلف با این
اقالیم روابط نظامی ایجاد کند .
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۶
چرا کرد ها باید سرزمینی مستقل نداشته باشند و برای خود تصمیم نگیرند؟
تشکیل کشور بر اساس قومیت یک اشتباه بزرگ است و غرب این نوع قومیت گرایی را فقط برای خاورمیانه و جهان سوم توصیه می کند و به این نوع اختلاف ها کمک می کند همچنین ادعای ظلم و تبعیض فقط به یک قومیت برای عوام فریبی است
شما که امیدنبستی با امید به گوشت یخ زده اونها زنده ای
5 درصد جمعیت سوریه 33 درصد کشور را با کمک آمریکا اشغال کرده اند و درخواست خودمختاری دارند
بشار اسد اگر بخواهد همانند گذشته حقوق کردها سوریه را پایمال کند و به گذشته برگردد باید به ترکیه نگاه کند که چهل سال است بخاطر عدم احقاق حقوق میلیون ها کرد در ترکیه هنوز درگیر جنگ با پ ک ک است.دولت سوریه باید بداند کردها سوریه الان دارای نیروی نظامی زیادی هستن هرگونه اعمال زور به ادامه جنگ و خونریزی ولی بی پایان خواهد انجامید.
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # رفح # حج # ارتحال امام خمینی
وب گردی