بازدید 6319
به بهانه عبور آلودگی هوا در اهواز از مرز «خطرناک»؛

«اراده جدی» دولتمردان برای مقابله با بحران خوزستان با کاشت دو سه درخت!

در روز گذشته و زمانی که آلودگی هوا در حال اوج گیری بود، مسئولان نشست اضطراری برگزار کرده و تنها رأی به تعطیلی مدارس دادند؛ تصمیمی که حتی به دانشگاه‌ها و ادارات هم سرایت داده نشد؛ گویی مسئولان وظیفه دارند همه فعالیت‌های جامعه را حتی در زمانی که شاخص آلودگی هوا فوق بحرانی هم شده، دایر نگه دارند و تنها چیزی که در خصوص آن مسئولیت ندارند، سلامتی مردم است!
کد خبر: ۷۸۰۹۰۵
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰ 09 March 2018
به رغم آنکه میزان آلودگی هوا در خوزستان از مرز خطر عبور کرده، همه چیز در این خطه به روال روزمره است؛ حتی مناسبت‌های تقویمی و نوع مواجهه مسئولان با آنها!

به گزارش «تابناک»؛ هوای خوزستان و اهواز برای چندمین بار در سال جاری مرز‌های خطر را درنوردیده و به محدود رکوردشکنی رسید. این بار با رسیدن شاخص آلودگی هوا به عدد ۵۰۰ در اهواز در روز جاری که چند ده برابر حد مجاز است.

«اراده جدی» دولتمردان برای مقابله با بحران خوزستان با کاشت دو سه درخت!درباره شاخصی سخن می‌گوییم که اگر از عدد ۱۵۰ عبور کند، «ناسالم» برای عموم شهروندان است، از ۲۰۰ به بالا «بسیار ناسالم» محسوب می‌شود، از ۳۰۰ به بالا «خطرناک» است و وقتی به ۵۰۰ برسد، تعاریف علمی برای توصیفش ناقص به نظر می‌رسد، به ویژه اگر بدانیم اگر شاخص عددی کمتر از ۵۰ را نشان دهد، هوا «پاک» توصیف می‌شود!

اتفاقی که هرچند برای اهالی این خطه تکراری‌ است، عادی نیست و نخواهد شد، چون نفس مردم را به شماره انداخته و حیاتشان را تهدید می‌کند. وضعیتی وخیم که بر اساس تعاریف، فوق بحرانی به نظر می‌رسد و می‌بایست به اقدامات ریز و درشت اضطراری گره بخورد، اما این گونه نشده و نمی‌شود. این را می‌شود از شرایط عادی امروز خوزستان دریافت که حتی ادارات آن نیز دایر بود!

این در حالی است که در روز گذشته و زمانی که آلودگی هوا در حال اوج گیری بود، مسئولان نشست اضطراری برگزار کرده و تنها به تعطیلی مدارس رأی دادند؛ تصمیمی که حتی به دانشگاه‌ها و ادارات هم سرایت داده نشد؛ گویی مسئولان وظیفه دارند همه فعالیت‌های جامعه را حتی در زمانی که شاخص آلودگی هوا فوق بحرانی هم شده، دایر نگه دارند و تنها چیزی که در خصوص آن مسئولیت ندارند، سلامتی مردم است.

این را می‌شود از سکوت مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و مسئولان وزارت بهداشت دریافت که نه رسیدن میزان آلودگی هوا به رکورد‌های جهانی و نه دایر بودن همه امور در جامعه و خطر بزرگی که جان شهروندان را تهدید می‌کند، هیچ کدام موجب نمی‌شود به وضعیت موجود اعتراض کنند و ضرورت محافظت از زندگی و سلامت مردم را فریاد بزنند.

همه این‌ها در حالی است که تا پای حرف و سخن در خصوص آلودگی هوا می‌شود، مسئولان از عزم جزمشان برای مقابله با آن سخن می‌گویند و تأکید دارند که برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت فراوانی برای مقابله با آلودگی هوا تدارک دیده و در دست اجرا دارند. برنامه‌هایی که امید می‌رود در نتیجه اجرایشان، بحران گرد و غبار مهار شده و پایان بیابد.

به این جملات دقت کنید: «دولت جهت مهار ۳۵۰ هزار هکتار کانون فوق بحرانی گرد و خاک اراده جدی دارد و مقرر شده به مدت ۵ سال با تخصیص اعتبارات این کار انجام شود.» این‌ها جملات روز گذشته غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان است که در مراسم روز درختکاری در ۱۵ کیلومتری اهواز ایراد می‌شد. در یکی از کانون‌های فوق بحرانی گرد و خاک به نام مشرحات.

مراسمی که در آن آقای استاندار یک درخت غرس کرد، از مردم و به ویژه نخبگان خواست این کار را انجام داده و با ایشان همراهی کنند، بر کوتاه بودن فرصت نهال کاری تأکید کرد و در خصوص فرجام نهال‌های کاشته شده گفت: «دستور دادیم تا نگهداری از نهال‌های کاشته شده بر عهده افراد محلی باشد و دولت در ازای آن تمام هزینه‌ها را پرداخت می‌نماید.»

سخنانی که هرچند حکایت از دورنمایی خوب دارد که در آن یکی از کانون‌های گرد و غبار به جنگل تبدیل می‌شود و نگهداری از این جنگل بر عهده مردم محلی است و به ازای آن مزد دریافت می‌کنند، اما تا اینجای کار عملا جز چند درختی که استاندار و همراهانش در آن کاشته‌اند، چیزی نیست. کاشتن چند درخت در محدوده‌ای چند صد هزار هکتاری!

رویدادی که حتی نمی‌توان آن را شروع نامید، چه برسد به نماد «اراده جدی» دولت برای مقابله با بحرانی که هر بار بروز می‌کند، خوزستان را تیره و تار کرده و آینده ساکنانش را تاریک جلوه می‌دهد. بحرانی به شدت تکراری که ظاهرا برای مسئولان عادی جلوه می‌کند که اگر این گونه نبود، برای مقابله با آن به چیزی بیشتر از غرس چند نهال و خطابه امیدبخش فکر می‌کردند!

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۰
یک حرفی اقلیم شناس ها میزنند که ایران در حال تبدیل به یک بیابان بزرگ است و از خوزستان هم این اتفاق دارد شروع میشود
اینجاست که ادم یاد شخصیت ملانصرالدین می افتد!
توهین به شعور مردم خوزستان!
واقعا درست گرفتید متاسفانه این فاجعه داره عادی میشه برای مسئولین مثلا گویی که وارونگی جزیی هوا رخ داده یا آلودگی طبیعی هوا . اینجا اکثر خانواده ها به فکر مهاجرت به شهرهای دیگه هستند .
بقرآن خدا اگه یکی از مسولین کشور حاضر باشن بچه کوچیکو خونواده شون یکروز تو خوزستان زندگی کنن.بدبختیم بخدا
این در حالی است که رسانه میلی فقط از مشکلات در اروپا وامریکا گزارش پخش میکند انگار نه انگار که مشکلات مردم دهابرابر است
دل ما برای مردم خوزستان میتپد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
جدی میگی؟
این در حالی است که رسانه میلی فقط از مشکلات در اروپا وامریکا گزارش پخش میکند انگار نه انگار که مشکلات مردم دهابرابر است
دل ما برای مردم خوزستان میتپد
هیچ اراده جدی برای حل مشکل زیست محیطی وجود نداره. همش شعار و حرف.
تا چند سال آینده نقشه ایران شامل ۳ کویر خواهد بود، دشت کویر ، دشت لوت و دشت خوزستان، تبریک میگم به دولتمردان کوشا! سیستان و بلوچستان قطب کشاورزی شرق ایران را با نابلدی و بی لیاقتی در سیاست بین‌الملل تبدیل به بیابان کردید حال نوبت خوزستان است!
پیشنهاد: برنامه ریزی کنید تا زایرین شهدا در راهیان نور و بسیج سازندگی در خوزستان درختکاری نمایند
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۸
آفرین خیلی نظر خوبیه.
بالاخره بودجه بايد به اقازاده ها برسه يا نه
تابناک دولت باید چیکار کنه بنطر شما؟؟؟
لطفا راهکار بدین بجای اینکه فقط غر بزنین.
تالاب هورالعظیم رو احمدی نژاد برای بیردن آوردن نفت خشک کرد همه خفه شده بودن. الان همون تالاب تو وضعیت بی ابی شده کانون خاک و همه کنایه میتدارن دولت کاری نمیکنه‌ .
چیکار کنه با اقتصاد بی پول و آسمان خشک و .....
پاسخ ها
شناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۸
اولا این سایت خبرگزاریه دوما حل بحران و ارائه راه حل
به عهده ی اونایی هست که کل سال حقوق میگیرن تا این مشکلات پیش نیاد و یا اگه اومد راه حل منطقی بدن سوما احمدی نژاد هم بعضی اوقات میگفت مقصر قبلی ها هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۸
ببینید این مشکل فقط مربوط به ایران نمی باشه کشور چین چندین سال این مشکل را داره ولی با راهکارهای مناسب ازش جلوگیری کرده
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۹
نظر دوستمون کاملا درسته،تمام کانون های ریزگرد الان شده چاه نفت و نه تنها خود ریزگردها معضل هستند،یه معضل دیگه هست و اون مشعل هایی که داره میسوزه.دور تا دور اهواز رو مشعل ها گرفتن که خودشون به شدت الوده کننده هستن.سلامتی مردم در گرو همین چاه هاست،بقیش بهونست.راه اب رو که بستن باز کنن،ریز گرد تمام میشه.مردم بدبخت اکثرا از این ماجرا بی اطلاعند.برید از دوستان ملی حفاری بپرسید که چه خیانتی شده به این مردم
برای مسولان مگه مهم است خوزستان و ایران خشک وبیابان بشه ککشان نمیگزد چونکه اکثرادوتابعیتی هستند وتقی به توق بخوره وطنشان معلوم است ،بیچاره ماملت گرفتارکیآ شذیم، خدا آخروعاقبت این مملکت روختم بخیرکند
چقدر ساده لوحانه فکر میکنید، کل وضعیت وخیم ایران در تمام زمینه ها اهمیتی برای آقایان مسئولین و مدیران دست چینشان ندارد، بهتره خدا را شکر کنید که آنقدر اوضاع خوزستان برایشان اهمیت داشته که زحمت کشیده و سه درخت آنجا کاشته اند.
ایران رادخشک سالی جمع می‌کنه از دولتم کاری بر نمیاد باید این نابودسازی قبول کنیم یا بریم یا بمیریم بی آب هیچ کاری نمیشه کرد از هیچ کس هم کاری بر نمیاد
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر