بازدید 10405

فعلا نه ایران و نه اسرائیل تشدید درگیری در سوریه را نمی‌خواهند

اسرائیل قصد ندارد خود را در معرض درگیری مستقیم با مثلت ایران، سوریه و حزب‌الله قرار دهد. اسرائیلی‌ها می‌دانند اگر درگیری جدیدی آغاز شود، باید همزمان در دو جبهه سوریه و لبنان بجنگند و با توجه به زرادخانه تشکیل شده از یکصدهزار راکت و موشک ذخیره شده در این دو کشور، مراکز اسرائیلی در معرض تلفاتی سنگین خواهند بود.
کد خبر: ۷۷۴۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۵ 13 February 2018

زنجیره حوادث صبح روز یکشنبه در مرزهای سوریه و سرزمین‌های اشغالی، نزدیک‌ترین موقعیت ایران و اسرائیل به درگیری مستقیم نظامی تاکنون بوده است، ولی ضربات متقابل میان ایران، سوریه و اسرائیل، از چندین جهت، «اولین» بوده است.

به گزارش «تابناک»؛ یوسی ملمن، تحلیلگر ارشد اسرائیلی که همانند مقامات رژیم اسرائیل مدعی است شروع این حوادث با ورود یک پهپاد ایرانی به فضای سرزمین‌های اشغالی بوده، در تحلیلی درباره سرنوشت حوادث اخیر در میدل ایست آی نوشته است، این حوادث، اولین باری بود که یک پهپاد توسط ایران وارد سرزمین‌های اشغالی می‌شد، زیرا پهپادهای قبلی توسط حزب‌الله هدایت می‌شدند ولی این بار ایرانی‌ها خودشان هدایت پهپاد را در دست داشتند. در واقع این بار، تصمیم به عملیات، سکوی پرتاب و مرکز هدایت و کنترل همگی ایرانی بودند.

همچنین این اولین بار پس از سال 1982 بود که یک هواپیمای اسرائیلی با آتش پدافند دشمنان اسرائیل سرنگون شد و البته حملات بعدی اسرائیل، بزرگترین حملات اسرائیل به پدافند هوایی سوریه از همان سال 1982 تاکنون بوده است.

هر دو طرف اکنون از دستاوردهای خود در این حادثه سخن می‌گویند. ژنرال‌های اسرائیلی بخش اطلاعاتی خود را تحسین می‌کنند که این امکان را برای آنها فراهم کرده که پهپاد ایرانی را که نمونه کپی شده پهپاد مشهور آمریکایی شکار شده در ایران بوده، از همان ابتدا شناسایی، رهگیری و سرانجام سرنگون کنند. در طرف مقابل، ایران، سوریه و حزب‌الله نیز از ضربه‌ای که به نیروی هوایی پرادعای اسرائیل وارد کرده‌اند، خوشحال هستند.

با وجود این، به نظر می‌رسد که واقعیات اصلی و منافع متناقض دو طرف تغییری نکرده باشد. اسرائیل مدعی است که قدرتمندترین ارتش منطقه را دارد و نیروهای هوایی و واحدهای اطلاعاتی آن یک بار دیگر توانایی‌های خود را نشان داده‌اند.

به طور کلی به نظر می‌رسد، این حادثه نشان داده است که تنش میان اسرائیل و ایران درباره حضور نظامی ایران در سوریه و لبنان در حال افزایش است و قرار نیست تمام شود و هر دو طرف در پی‌گیری استراتژی خود در منطقه مصمم هستند.

هدف ایران این است که حضور خود را در سوریه تقویت کند و از منافع اقتصادی دوره بعد از بازگشت آرامش به این کشور بهره‌مند شود. در عین حال ایران تلاش دارد از سوریه به عنوان سکویی برای اقدامات آتی علیه اسرائیل استفاده کند. برای رسیدن به این منظور، ایران قصد دارد که پایگاه‌های اطلاعاتی و همچنین مراکز تولید موشک‌های دقیق و دوربرد در نزدیکی مرز اسرائیل ایجاد کند. ایران البته قصد ایجاد چنین مراکزی در خود لبنان را نیز دارد.

در آن سوی ماجرا، اسرائیل قصد دارد آزادی عمل خود در سوریه و لبنان برای جلوگیری از استقرار نیروهای ایرانی و یا حامیان ایران در نزدیکی مرزهای خود را حفظ کند، مانع انتقال تسلیحات برای حزب‌الله شود و جلوی ایجاد کارخانه‌های موشک را بگیرد.

اسرائیل برای رسیدن به این هدف، هم از ابزارهای نظامی و هم از ابزارهای دیپلماتیک استفاده می‌کند. اسرائیل از روسیه برای انتقال خطوط قرمز خود به ایران، سوریه و حزب‌الله استفاده می‌کند. همزمان اسرائیل در تمام طول جنگ داخلی در سوریه نشان داده است که برای رسیدن به خواسته‌های خود از زور هم استفاده می‌کند. تعداد حملات اسرائیل به خاک سوریه از مرز یکصد مورد هم فراتر رفته ولی همواره از پذیرش مسئولیت این حملات خودداری کرده است.

با وجود این، اسرائیل قصد ندارد خود را در معرض درگیری مستقیم با مثلت ایران، سوریه و حزب‌الله قرار دهد. اسرائیلی‌ها می‌دانند اگر درگیری جدیدی آغاز شود، باید همزمان در دو جبهه سوریه و لبنان بجنگند و با توجه به زرادخانه تشکیل شده از یکصدهزار راکت و موشک ذخیره شده در این دو کشور، مراکز اسرائیلی در معرض تلفاتی سنگین خواهند بود.

این ترس اسرائیلی در فرایند تصمیم‌گیری در خصوص سرنگون کردن پهپاد ایرانی بر فراز سرزمین‌های در اختیار اسرائیل و نه در سوریه، هویدا بود. اسرائیلی‌ها از پیش می‌دانستند که ایران قصد به پرواز در آوردن چنین پهپادی را دارد؛ بنابراین این پهپاد را از زمان به پرواز در آمدن آن زیر نظر داشتند، ولی در خاک سوریه و یا اردن به آن حمله نکردند و اجازه دادند که وارد فضای اسرائیل شود. چرا؟ چون قصد نداشتند بهانه‌ای برای انتقام‌جویی به طرف مقابل بدهند.

واکنش‌های طرف مقابل هم نشان داد، آنها چندان خواهان افزایش تنش نیستند. این ایرانی‌ها نبودند که به حمله هوایی اسرائیل پاسخ دادند بلکه نیروهای سوریه، هواپیمای اسرائیلی را سرنگون کردند. در مورد پهپاد سرنگون شده هم ابتدا گفته شد که اسرائیلی‌ها دروغ می‌گویند ولی بعدا این ادعا مطرح شد که پهپاد در حریم هوایی سوریه بوده است.

به نظر می‌رسد، یک بازی «مهار کردن طرف مقابل» در جریان است. هر طرف اقداماتی را در دستور کار قرار داده تا رفتار طرف مقابل را بسنجد و فرصت‌های واکنش وی را محدود کند. به همین خاطر اگر یک طرف احساس کند که تندروی کرده است، به سرعت از تشدید تنش خودداری می‌کند.

بازی روسیه در این میان به مراتب پیچیده‌تر است. هدف نهایی کرملین این است که نظام سیاسی سوریه به ثبات کافی برسد تا بتواند از فرصت‌های اقتصادی موجود در این کشور بهره‌برداری کند. به همین سبب روسیه درگیر یک بازی دوگانه شده است.

روسیه از سویی به ایران و نیروهای هوادارش در روی زمین نیازمند است تا معارضین باقی‌مانده در برابر دولت اسد سرکوب شوند و از سوی دیگر به نیروی هوایی اسرائیل که خطوط ارتباطی با آن نیز برقرار کرده است، اجازه می‌دهد که آزادانه در فضای سوریه عمل کنند.

اسد می‌داند که اسرائیل اصلی‌ترین نیروی موجود در فضای فعلی سوریه است که می‌تواند مانع تحکیم سلطه دولت بر همه سرزمین سوریه شود.

با وجود این، همه بازیگران در صحنه تحولات خاورمیانه این را می‌دانند که گاهی محاسبات غلط می‌تواند باعث شروع جنگ شود؛ حتی اگر یک طرف و یا هر دو طرف مایل به شروع جنگ نباشند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۶
رژیم صهیونیستی به اراده و فضل الهی و همت مسلمین نابود می شود و کافران و دوستداران اسرائیل و کسانی که با خداوند لجبازی می کنند به خاک ذلت خواهند افتاد.
ان شاء الله
مصر و عربستان و اردن و سایر کشورهای عربی خودشونو کشیده اند کنار
جنگ خارجی برای وحدت داخلی یکنوع سیاست است
دلار۴۹۱۰ تومان یکقدم تا ۵۰۰۰ تومان !!!!
من واقعا نمیدونم از دشمنی با اسرائیل و دوست با فلسطینیها و لبنانیها چه گیر مردم میاد!؟؟لطفا یکی روشن کنه؟
اسرائیل اگر می توانست جنگی راه بیندازد تاحالا اینکاررا می کرد مهم نیست چقدر ضربه می زند مهم میزان تحملش در مقابل ضربات متقابل است چون این استعداد را ندارد جنگ بزرگی هم درکار نخواهد بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
جنگ لازم نیست که خود مسلمونا همدیگر رو خفه می کنند و اسراعیل کیف میکنه .
نه اسرائیل ونه آمریکا ونه هیچ کشوری به ایران نمیتواند حمله کند فقط باید از نفوذی های چند تابعیتی ترسید مسئولین هوشیار باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
فعل آینده به کار می بردی خوب بود !
مگر نمیگویید اسراییل 170کلاهک هسته ای دارد خوب اگر چنین باشه طرف وقتی جنگی در بگیره و قراره نابودش کنند از سلاح اتمی استفاده میکنه یعنی هم لبنان و هم سوریه با چند تا بمب اتم نابود خواهدشد . آدم نمیدونه چطوری تحلیل کنه . من فکر میکنم کسانیکه که فکر از بین بردن اسراییل را میگپویند سلاحهای اتمی آمریکا و اروپا را فراموش کردند کلا جنگ سوم جهانی با بهانه اسراییل انجام میگیرد انهم اتمی خواهد بود چون بحث بر سر انهدام هست . جنگ خوب نیست . صلح بهتر هست
الحمدالله..
فعلا دلار جای یورو را گرفته ،ویورو هم جای پوند را و پوند دارد پله های ترقی را طی میکند واما ریال ایران هم هیچ؟ ،یعنی صد هزار ریال برابر دو دلار؟ ایران ۷۰۰ بار کوچک شده ،؟ یا امریکا ۷۰۰ ،بار بزرگتر ؟ ،،من اول کارمندی ،۵۰۰ دلار ،حقوق حکم کارگزینیم بود که با ماموریت ،واضافه کار دریافتی من حدود ۱۰۰۰ دلار میشد ،اما اکنون حقوق بازنشستگی من ۳۵۰ دلار شد ؟ دوماه پیش ۴۰۰ دلار بود ؟ آیا میشود به این دولت امید وار بود که با این تدبیر ،وامید ،امثال من را نا امید نموده است ،؟،،،
این اسراییل برای ملت ما از روزی که دشمن شناخته شده واقعا پر هزینه بوده است. حال معلوم نیست با نابود شدنش جبران می شود یا نه.
اسراعیل الان شد کشور؛ قبلا فکر میکردم با چند سطل آب میشه از بین بردش...
اسرائیل عقبه استراتژیک ندارد و بنابراین تحمل یک جنگ طولانی مدت و فرسایشی را ندارد و در هر جنگی خیلی زود منابع اقتصادی و انسانیش را از دست میدهد. هر چند که در شروع جنگ بتواند ضربات مهلکی به حریف وارد کند.
دلار دولتی از مرز 3700 تومان گذشت (امروز 3701.9 تومان)، دلار شخصی هم برای اولین بار در تاریخ از مرز 5000 تومان گذشت و امروز به 5070 تومان رسید.

قبلاً حدس زده میشد قبل از عید دلار از مرز 5000 تومان بگذرد، حالا احتمالاً در انتهای سال به 6000 تومان برسد.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار