بازدید 11159
دو کارشناس آمریکایی- عربی عنوان کردند:

چگونه می توان با سلاح نفت ایران را به آشوب کشاند؟

به چهار روش نباید اجازه داد که قیمت نفت افزایش پیدا کند. آمریکا باید این مسئله را مدیریت کند و از این طریق می توان زمینه های بی ثباتی در ایران به عنوان بزرگترین دشمن آمریکا را با تضعیف اقتصاد این کشور فراهم کرد.
کد خبر: ۷۶۲۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۹ 09 January 2018

پس از گذشت چند روز از پایان ناآرامی ها و اغتشاشات در ایران، مقامات و رسانه های آمریکایی همچنان در حال ارائه پیشنهادات و توصیه هایی به دولت این کشور برای ادامه بی ثباتی ها و شورش ها در ایران هستند.

به گزارش تابناک، در همین زمینه، پایگاه آمریکایی «یو.اس.ای. تودی» در یادداشتی به قلم دیوید ریویکین (متخصص حوزه انرژی و مشاور کاخ سفید در دولت های ریگان و بوش) و نواف عبید( همکار مدعو در پروژه دفاع و اطلاعات مرکز بلفر دانشگاه هاروارد و مشاور سابق حکومت عربستان)، از دولت آمریکا خواسته است تا با کاهش قیمت نفت فشار بر جمهوری اسلامی ایران را در راستای ایجاد بی ثباتی در ایران افزایش دهد. در این مطلب آمده است:

ایالات متحده می تواند و باید از بی ثباتی در ایران با فشار به نظام این کشور در آسیب پذیر ترین نقطه آن یعنی درآمدهای نفتی حمایت کند. این استراتژی باید اجزای بلندمدت و کوتاه مدت داشته باشد و در راستای کاهش قیمت جهانی نفت برنامه ریزی و طراحی شود.

وضعیت نامطلوب اقتصادی عامل اصلی نارضایتی در ایران است. همانطور که رئیس جمهور روحانی تایید کرد، دولت نمیتواند حقوق و دستمزدها را پرداخت کند و به دنبال افزایش درآمد و کاهش هزینه ها است.

به همین جهت، از آنجا که 80 درصد بودجه ایران از صادرات نفت تهیه می شود، در حال حاضر، سریعترین و مطمئن ترین راه برای تغییر رژیم در ایران، تلاش گسترده برای کاهش قیمت جهانی نفت است.

به منظور ایجاد توازن در بودجه ایران، قیمت نفت به ازای هر بشکه باید حدود 130 دلار باشد که هم اکنون نصف آن است. 

به چهار روش نباید اجازه داد که قیمت نفت افزایش پیدا کند. آمریکا باید این مسئله را مدیریت کند و از این طریق می توان زمینه های بی ثباتی در ایران به عنوان بزرگترین دشمن آمریکا را با تضعیف اقتصاد این کشور فراهم کرد.

نخست، درک و تعامل متقابل میان عربستان سعودی و روسیه برای کاهش تولید نفت- که به ترتیب اولین و دومین صادرکنندگان نفت جهان هستند- باید متوقف شود. این امر عربستان سعودی -که بالاترین ظرفیت اضافی نفتی را نسبت به هر کشور دیگری را دارد- را به منظور افزایش صادرات و کاهش قیمت ها قادر می سازد. مسکو از اینکه متحد کلیدی خود در خاورمیانه یعنی عربستان را از دست دهد نفرت دارد و چنین توقفی را تحمل نخواهد کرد، اما آن ها نمی تواند سعودی ها را متوقف کند، زیرا ایران دشمن اصلی ریاض است.

چگونه می توان با سلاح نفت ایران را به آشوب کشاند؟

دوم، ایالات متحده باید با تلاش های بلندمدت خود برای افزایش تولید نفت ادامه دهد - همانطور که قبلا اعلام کرده است، گسترش جدی حفاری نفتی را باید افزایش داده و ظرفیت ایالات متحده برای صادرات نفت و تولید فرآورده های نفتی با ساختن خطوط لوله بیشتر را افزایش دهد.

سوم؛ ایالات متحده باید با اقدامات کوتاه مدتی از جمله ایجاد توافق با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی(شامل امارات و کویت) میزان تولید را افزایش دهد و قیمت را با حداقل 10 دلار برای هر بشکه کاهش دهد. علاوه بر این، چون تهران از کمبود سرمایه و تکنولوژی بومی برای افزایش ظرفیت تولید پایدار و در نتیجه صادرات نفت رنج می برد، همین ائتلاف باید چندین شرکت نفتی را که مایل به سرمایه گذاری در صنعت بالادستی ایران هستند، متقاعد سازد تا تلاش خود برای سرمایه گذاری در ایران را متوقف کنند.

در نهایت، چون تهران دسترسی زیادی به بازارهای مالی بین المللی ندارد و بانک های آمریکایی از سرمایه گذاری در ایران به دلیل ریسک بالای آن امتناع می کنند، تنها امید تهران به اروپایی ها و بانک های آسیایی است. به همین جهت، دولت ترامپ باید پیام قوی ای را به بانک های اروپایی و آسیایی ارسال کند که در صورتی که به ایران برای نقل و انتقالات بانکی و سرمایه گذاری کمک کنند، مبادلات آن ها با آمریکا به خطر خواهد افتاد.

ممکن است بپرسید چرا عربستان سعودی، کشوری که به شدت به درآمدهای نفت وابسته است، از قیمت پایینتری حمایت می کند؟ پاسخ براساس محاسبه هزینه و فایده ساده است. بر این اساس، جلوگیری از هژمونی منطقه ای ایران، بالاترین اولویت سیاست خارجی این کشور است که ریاض حاضر است هزینه های زیادی بابت آن پرداخت کند.

در نهایت این وبگاه آمریکایی نوشت که تنها با استفاده از سلاح نفت می توان زمینه های بی ثباتی و آشوب در ایران را در آینده فراهم کرد. 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۱۹
زدن کشتیهای حامل نفت عربستان در بابلمندب پاسخشونه....
چقدر مردم خاورمیانه احمق هستند که حاضرن ضرر بدن به خاطر همدیگر. احمقانه است
ایکاش پول نفت در دولت گذشته
بدست دولت تدبیر و امید میرسید
تا مزهء رفاه را میچشیدیم
قیمت نفت از ده دلار تا هزار دلار فرقی برای مردم ایران ندارد چون به خیلی از مردم ایران چیزی نمی رسد.
کسانی در حال روشن کردن اتش یک جنگ جدید هستند اما بی خبر از تبعات و پیامد های ان جنگ، در صورت وقوع این جنگ بسیاری از دولت دیگر وجود نخواهند داشت و بسیاری از انچه ساخته اند رو به یک باره از دست خواهند داد
با سلام . اتفاقا این استراتژی مسخره که پیشنهاد داده اند در اولین مراحل عربستان را زمینگیر خواهد کرد و باعث میشود کسری بودجه عربستان سر به جهنم بزند
معلوم است که هنوز ملت ایران را نشناخته اند .
اگر حکومت ایران فقط پولهای ،وام بدون وثیقه که معوقه شده است ،و مبالغ اختلاس شده ،ومبالغ رانتخواری شده را پس بگیرد یقینا میتواند ده سال بدون نفت به حکومت اقتدار خود ادامه دهد لیکن باید فعالیت خود را به درون کشور سوق دهد ،آنگا این عزبستان ،و امریکا خواهد بود که دچار بی ثباتی میشوند ،فقط شرط لاز ،و کافی ،پس گرفتن پولهای به یغما رفته است ،و مدیریت بحران مرزی که ایران قادر به کنترل آن هست ،،؟
من یکی که دیگه بریدم ایران من باید بخود بیاد
بخدا مردم ایران بیشتر از بی عدالتی،رانتخواری،فساد و دروغگوی خسته شده اند تا مشگلات اقتصادی!
ميخواهند وليعهد جوان عربستان را اينگونه فريب دهند.
او هم آنقدر ساده هست كه با اين حرفها فريب بخورد و به ضرر خودش كار كند!
رهبر هر زمان گفتند اقتصاد مقاومتی, کو گوش شنوا این هم سناریوی جدید
کی گفته ما باید حتما با امریکا دشمن باشیم
یکی از اندیشمندان علوم اجتماعی میگویید .دولتهایی که نیاز مالی خود را از نفت تهیه میکنند و برای اداره کشور نیازی به مردم ندارند ، معمولا دموکراسی در ان کشورها اتفاق نمی افتد ، زیرا اصولا دولت وابسته و محتاج مردم نیست .
از آنجا که 80 درصد بودجه ایران از صادرات نفت تهیه می شود!!!!! این جملات نشان میدهد این کارشناس چقدر بی اطلاع است از درامد دولت
از آمریکا لازم نیست بترسید. یک عدد اختلاس کم کنید
چشم بسته غیب میگویند! معلومه خوب!
البته ظاهرا نمیدانند که اختلاسهای چند صد میلیاردی و فساد و ... بیشتر از قیمت نفت روی اعتراضهای مردم اثر دارد. این مملکت اینقدر ثروت دارد که فقط خدا میداند.
بعد از اين همه سال كه از انقلاب ميگذره مسئولان نتونستن اقتصاد مارو از نفت جدا كنن اين نشونه بي لياقتي مسئوليني هست كه به اسم ذخيره نظام و به وسيله حرفهاي پوپوليستي و ظاهر تيپيكالي كه در اين نظام باب شده راس كار ميان. اينم نتيجه بصيرتشون. ما اگه واقعا به فكر انقلاب و ايرانيم اين رسم اداره كردنش نيست. واقعا بايد اصلاحات بسيار گسترده اي بكنيم
ما بیش از 30 سال است که نفت میفروشیم و با اعمال انواع تعرفه بر کالاهای وارداتی از تولید کننده های داخلی حمایت کردیم تا خودکفا شده و وابستگی به نفت کاهش یابد اما تولید کنندگان داخلی نه تنها از این فرصت استفاده نکردند بلکه پسرفت هم کردند . مانند خودروسازها
که اگر درست مدیریت میشد ما الان مانند کره جنوبی صادر کننده بزرگ خودرو بودیم و در زمینه های دیگر هم همینطور و حالا هم دشمنان به راحتی میتوانند کشورمان را تحت فشار قرار دهند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل