بازدید 3129
اقتصاد در گذر زمان

از دادن اختیارات میلسپو به حاج مخبرالسلطنه هدایت تا افتتاح بزرگترين پالايشگاه نفت سنگين جهان در بندرعباس

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پنجمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۱۶۰۴۸
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 27 July 2017
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پنجمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

5 مرداد 1306، مجلس شورای ملی در جلسه خود اختیارات دکتر میلسپو، رییس‌کل مالیه را به حاج مخبر‌السلطنه هدایت، رییس‌الوزرا واگذار کرد.

5 مرداد 1311، جنگ گمرکی ایرلند علیه انگلستان شروع شد. ایرلندی ‌ها در واکنش به تصمیمات سیاسی و اقتصادی انگلیس که تجارت این کشور را محدود می ‌کرد عوارض واردات از این کشور را 20 تا 30 درصد افزایش دادند.

5 مرداد 1319، انگلستان تصميم گرفت بدون اجازه دادن به دخالت ايران، به استخراج نفت از منبع دريايي ايران مبادرت كند.

5 مرداد 1320، علي منصور نخست وزير در نامه اي به سر ريدر بولارد وزير خارجه انگليس نوشت: اخراج چهارپنجم آلماني هاي مقيم ايران كه مورد تقاضاي متفقين است نه تنها با سياست بيطرفي ايران مغايرت دارد، بلكه نقض معاهده تجارتي ايران و آلمان محسوب مي شود.

5 مرداد 1335، صفحات اقتصادی روزنامه‌ ها در این روز خبر دادند که نمایندگان 10 کمپانی بزرگ ژاپنی برای سرمایه ‌گذاری وارد تهران شدند. در این گزارش خبری آمده است: اطلاع حاصل شد که نمایندگان 10 کمپانی از بزرگ ‌ترین کمپانی ‌های ژاپنی برای مذاکره درباره به‌کار انداختن سرمایه ‌های ژاپنی در ایران به تهران سرازیر شده و با مقامات وزارت صنایع و معادن و سازمان برنامه وارد مذاکره شدند. رشته کار این کمپانی‌ ها متفاوت است و یکی از آنها علاقه به استخراج سنگ ‌های معدنی و صدور آن به ژاپن دارد، این کمپانی که نماینده آن مایل به افشای نام آن نمی ‌باشد، یکی از بزرگ ‌ترین کمپانی ‌های ژاپنی به ‌شمار می‌ رود، در صورتی که سازمان برنامه با پیشنهادهای آن موافقت نماید، مبادرت به تاسیس یک شرکت مختلط با سازمان خواهد کرد و سرمایه قابل ‌توجهی در ایران به‌کار خواهد انداخت. همچنین اطلاع حاصل شد که کمپانی‌ های ژاپنی در رشته‌ های مختلف مایل به کار انداختن سرمایه‌ های خود در ایران می ‌باشند و یکی از نمایندگان این کمپانی اظهار کرد که در ایران فرصت مناسبی برای توسعه و تولید وجود دارد و ژاپن مایل است که در اجرای برنامه‌ های عمرانی ایران شرکت داشته باشد.

5 مرداد 1336، قانون تاسیس پلیس گمرک تصویب شد.

5 مرداد 1340، یک هیات اقتصادی به ریاست مهندس فریور وزیر صنایع و معادن برای اخذ هفتصد میلیون مارک وام عازم آلمان شد.

5 مرداد 1342، موافقتنامه تازه‌ ای بین ایران و شوروی امضا و مبادله شد. در این موافقتنامه ساخت سد ارس و استفاده از آب و انرژی رودخانه ‌های مرزی و ساخت سیلوهای جدید گنجانده شد. همچنین در این روز، ايران رسماً به پيمان بين‌ المللي منع آزمايش هاي هسته ‌اي پيوست.

5 مرداد 1344، وزارت آموزش و پرورش با شرکت بیمه ایران قراردادی منعقد کرد که براساس آن، هر دانش‌آموز با پرداخت 20 ریال برای یک سال بیمه می ‌شود.

5 مرداد 1347، انبار گمرک خرمشهر و بازار رشت طعمه حریق شدند و خسارتی بالغ بر 250 میلیون ریال برجای گذاشتند.

5 مرداد 1354، ستاد مبارزه با گرانفروشی حبیب القانیان سرمایه ‌دار معروف یهودی و صاحب ساختمان پلاسکو را به علت صدور دستور گرانفروشی و عدم عرضه فاکتور بازداشت و به زندان بوشهر انتقال داد.

5 مرداد 1357، بر اساس پروتكل همكاري هاي هسته اي ايران و فرانسه كه امروز به دولت ابلاغ شد، فرانسه دو نيروگاه هسته اي هر يك به قدرت 900 مگاوات در ايران احداث خواهد كرد.

5 مرداد 1376، بزرگترين پالايشگاه نفت سنگين جهان در بندرعباس با حضور آقاي هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور افتتاح شد. فرآورده هاي توليدي اين پالايشگاه شامل 7100 بشكه گاز مايع، 46100 بشكه بنزين موتور، 36200 بشكه نفت سفيد و سوخت، 69500 بشكه نفت گاز و... در روز است.


منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد و سایت روزنامک


سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر