بازدید 5010
اقتصاد در گذر زمان

از شهادت آیت الله بهبهانی تا افتتاح تونل رسالت در تهران

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و چهارمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۱۲۳۹۷
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 15 July 2017
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و چهارمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

24 تیر 1289، سه مرد مسلح وارد خانه آیت‌الله عبدالله بهبهاني از رهبران دینی انقلاب مشروطه شدند و او را به شهادت رساندند.

24 تیر 1325، با شروع اعتصابات در تأسيسات شركت نفت ايران و انگليس، كابينه جنگي انگلستان طرح اعزام ناو و سرباز به مناطق نفتي خوزستان را تصويب كرد.

24 تیر 1335، منتصر، شهردار تهران در یک مصاحبه مطبوعاتی به خبرنگاران جراید گفت: یکی از علل ابتلای تهران به انواع امراض، وجود جوی ‌های بدون سرپوش است که در آن انواع و اقسام کثافات را می ‌ریزند و دیگران به ‌عنوان آب آشامیدنی از آن استفاده می‌ کنند. در مصاحبه ‌ای که روز 24/4/35 در جراید چاپ شده او ادامه داده است: به این دلیل شهرداری تهران تصمیم گرفته است که «اگو» (سامانه فاضلاب شهری) شهر تهران را بسازد و در این باره مطالعاتی شد و هزینه اگو حدود پنج میلیارد ریال تخمین زده شد و مدت لازم برای ساختن آن 8 سال است و فعلا تامین اعتبار آن در جریان است. منتصر همچنین گفته است: یکی دیگر از پروژه‌ های شهرداری تهران احداث مسیل تهران است که همه ساله در اثر بارندگی ‌های زیاد سیل ‌های مهیبی در اطراف تهران به راه می ‌افتد و خساراتی وارد می ‌سازد، بدین جهت شهرداری تصمیم گرفت که برای دو سیل‌گاه شرقی و غربی یک مسیل بسازد و در نتیجه آب از طرف شرقی تهران در مسیل قم بریزد و شهر تهران از خطر سیل مصون بماند و گویا هزینه آن نیز به مبلغ 150 میلیون ریال (پانزده میلیون تومان) برآورد شده است.

24 تیر 1337، كودتاي نظامي در عراق چنان وحشتي در شاه ايران ايجاد كرد كه از بازگشت به ايران تا روشن شدن بازتاب كودتا در تهران، امتناع ورزيد.

24 تیر 1356، به دستور اميراسدالله علم وزير دربار، مبلغ 50 هزار دلار به «لسلي بلانك» نويسنده زن انگليسي كه در حال نگارش كتابي متملقانه در شرح زندگي فرح پهلوي بود، پرداخت شد.

24 تیر 1357، برخی از رسانه  ‌های کشور از دست به‌کار شدن یک تیم اقتصادی برای بررسی فشارهای اقتصادی به مردم خبر دادند و یادآور شدند که آنها مامور «مسائل روز ایران» هستند تا با ارائه گزارش به مقامات ارشد و راه‌ حل ‌های مناسب دست‌کم از سرعت حوادث منجر به انفجار عمومی (انقلاب) کاسته شود. آنها در این ماموریت قصد داشتند آیتم ‌هایی چون رکود نسبی اقتصادی، تورم پولی، متکی بودن بیش از حد به صادرات نفت، خروج غیرضروری ارز، پرداخت وام ‌های بانکی از طریق توصیه و تشبث و خلاف منطق بازار پول، روزافزون بودن فاصله دارا و فقیر، افزایش غیرعادی بهای خانه و زمین، اسراف و مصرفی شدن جامعه و وجود فساد و بی‌ دقتی در دستگاه دادگستری و رواج کار چاق کنی را به ‌عنوان عوامل ایجادکننده فشارهای منتهی به انفجار (انقلاب) مورد بحث و بررسی قرار دهند. کارشناسان اضافه کرده ‌اند که فشارهای اقتصادی که همه بر طبقه کم‌ درآمد است بیشترین نقش را در ایجاد نارضایتی ‌های عمومی و انفجارآمیز بودن شرایط کشور (در تیر 57) ایفا کرده است.

24 تیر 1359، مرزهاي زميني، هوايي و دريايي كشور به منظور جلوگيري از فرار عوامل كودتاي نوژه، به حكم دادستاني انقلاب بسته شد.

24 تیر 1375، سازمان توسعه صنعتي ملل متحد (يونيدو) آمادگي خود را براي مشاركت فعال در انجام 17 پروژه صنعتي در جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد.

24 تیر 1385، تونل رسالت در تهران طی مراسمي با حضور اعضاي هيأت دولت، نمايندگان مجلس، اعضاي شوراي شهر و شهردار تهران رسماً به بهره برداري رسيد.


منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل