مالیات‌ستانی از بانک‌ها

نشست تخصصی "تعامل بازارهای مالی اسلامی در راستای مهار تورم و رونق تولید" برگزار شد.
کد خبر: ۱۲۲۱۷۰۹
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸ 14 February 2024
به گزارش بورس تابناک، در این نشست، غلامحسن تقی نتاج، عضو گروه مدیریت مالی اسلامی دانشگاه جامع امام حسین گفت: رئیس سازمان امور مالیاتی، با اشاره به اینکه مبنای پیش‌بینی، افزایش درآمدها در سال آینده است، گفته "۸۰ الی ۹۰ درصد کل مالیات‌های وصولی را هلدینگ‌ها بانک‌ها پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها پرداخت کرده‌اند". ضمن اینکه اعلام شده حدود ۴۰۹ همت درآمد مالیاتی تا پایان مهر ماه محقق شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۵۱ درصدی داشته و سهم مالیات‌های مستقیم ۲۶۰ همت بوده است. مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی هم گفته از اول سال جاری تا پایان آذرماه، ۵۰۲ همت مالیات وصول شده که تا پایان سال باید به ۷۴۸ همت برسد.
نتاج افزود: تمرکز روی اشخاص حقوقی است و دیواری کوتاه‌تر از دیوار بانک‌ها نیست! یکی از اشتباهات راهبردی، استمرار اشتباه تحمیل هزینه‌های بخش عمومی بر دوش بانک‌ها و‌ اصطلاحا بانک‌های خصوصی است که منتج به خلق نقدینگی ناسالم و استقراض غیر مستقیم از بانک مرکزی می‌شود!
وی اظهار کرد: از بانک‌های با زیان انباشته هم مالیات گرفته می‌شود. مطابق صورت‌های مالی حسابرسی شده تا پایان سال گذشته، ۱۳ بانک از بانک‌های کشور متحمل ۳۷۱ هزار و ٦٣٢ میلیارد تومان زیان انباشته شده‌اند. شک نکنید زیان این بانک‌ها بیش از این‌هاست. اگرچه بانک‌هایی هستند که دارای سود انباشته هستند، ولی صرف نظر از کیفیت پایین سود آنها، از لحاظ شکلی این سود حتی یک/سوم زیان‌های مزبور را هم پوشش نمی‌دهد.
در چنین بستر مالی ضعیفی اخذ مالیات به چه معناست؟
وی با طرح این پرسش که در چنین بستر مالی ضعیفی اخذ مالیات به چه معناست؟ گفت: آیا این اقدام همان استقراض از بانک مرکزی نیست؟ رویکرد اخلاقی، توقف خودفریبی است. در مجموع موافق مالیات ستانی از بانک‌ها نیستم و این رویکرد نادرست باید اصلاح گردد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی