بازدید 4342

چرا اقتصاددانان همسو با دولت، از آن دفاع نمی‌کنند؟

یک کارکرد مهم و نقش همگانی علم اقتصاد ایجاد زبان گفت‌وگوی مؤثر میان دولت و ملت برای دستیابی به تفاهم و گفت‌وگوی میان شهروندان برای دستیابی به انسجام اجتماعی است. چرا دولت توان بهره‌گیری از این امکان و فرصت مهم را ندارد؟
کد خبر: ۱۱۵۳۳۶۱
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۹ 05 December 2022

به گزارش «تابناک»، روزنامه شرق نوشت: چرا هیچ‌یک از اقتصاددان‌های حامی درون و بیرون دولت تمایلی برای دفاع از عملکرد اقتصادی دولت ندارد؟
 
چرا حتی در حد یادداشت‌های رسانه‌ای کسی از اقتصادخوانده‌های درون یا بیرون دانشگاه‌ها که خود را همسو با دولت سیزدهم معرفی کردند یا در نامه‌های پر امضا به حمایت از رئیسی در دوران نامزدی پرداختند و حتی آنها که موقعیت و اعتبار خود را به همسویی ایدئولوژیک یا سیاسی با این دولت یا دولت احمدی‌نژاد مدیون و وابسته‌اند، حاضر به ارائه یک دفاع قابل قبول یا حداقلی از عملکرد 15ماهه دولت سیزدهم با معیارهای علمی نیستند؟ چرا نشان و آثاری از دانشکده‌ها، پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌های اقتصادی که در مناظره‌های دوران انتخاب گفته می‌شد همه در یاری دولت سیزدهم به خط شده‌اند، دیده نمی‌شود؟
 
یک کارکرد مهم و نقش همگانی علم اقتصاد ایجاد زبان گفت‌وگوی مؤثر میان دولت و ملت برای دستیابی به تفاهم و گفت‌وگوی میان شهروندان برای دستیابی به انسجام اجتماعی است. چرا دولت توان بهره‌گیری از این امکان و فرصت مهم را ندارد؟
 
امروز که نرخ تورم کم‌کم به 50 درصد نزدیک می‌شود و در شاخص فلاکت رکوردهای جدید ثبت می‌شود و همه وعده‌های اصلی دولت در اقتصاد یعنی ساخت سالانه یک میلیون مسکن، ایجاد سالانه یک میلیون شغل جدید و کاهش تورم تا نصف و سپس یک‌رقمی‌شدن آن، تثبیت نرخ ارز و توسعه صادرات غیرنفتی به فاصله‌ای بزرگ به شکست و ناکامی رسیده، دولت، امید به حمایتی اندک از گروه‌های همسو یا همسود دولت حتی در محافل مداحی نیز ندارد و انتظاری برای یافتن و معرفی حتی دستاوردی اندک در اقتصاد از سوی اقتصاددانان دولت در وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و... یا حتی وعده بهبود در آینده هم نمی‌رود.
 
پرسش مهم و تأمل‌برانگیز اقتصاددانان، صاحبان کسب‌وکار و خانوارها این است که در 15 ماه گذشته کدام شاخص اقتصادی و اجتماعی حتی اندکی تغییر یافته است؟ کدام روند اقتصادی نگران‌کننده بهبود یافته یا امیدی به بهبود آن در آینده وجود دارد؟ و به زبان کوتاه چشم‌انداز اقتصادی کشور چیست؟
 
در دو ماه اخیر رئیس‌جمهور بارها از قطار پرسرعت پیشرفت سخن گفته‌اند و حتی اعتراضات مردم را تلاش دشمنان خارجی برای توقف حرکت این قطار دانسته‌اند. کاملا بعید و دور از ذهن است که منظور ایشان از پیشرفت برخی دستاوردهای (در جای خود قابل اعتنا) نظامی باشد.
 
درحالی‌که با تداوم روزافزون آشفتگی در هر چهار بازار اقتصادی و نیز روندهای نگران‌کننده‌تر در تجارت خارجی، امید به بهبود اقتصادی کاهش می‌یابد و در عرصه اجتماعی نیز مشکلات روبه‌بحرانی مانند کمبود برخی داروهای ساده تولید داخل، ناتوانی دولت در انجام وظایف خود را تداعی می‌کند، بعید است که رئیس‌جمهور بی‌اعتنا و با گفتاری که تداعی‌کننده بی‌خبری از این مسائل مهم و روزمره زندگی مردم است، به تکراری ملال‌انگیز از پیشرفت‌هایی سخن بگویند که به تعبیر خودشان هم مردم و هم نخبگان از آن بی‌خبرند؛ بلکه نه آن را حس می‌کنند و نه جدی می‌گیرند.
 
شاید پیشرفت‌ها یا تلاش‌های پنهان یا اعلام‌نشده‌ای در حوزه اقتصاد روزمره یا توسعه بلندمدت و بهبود چشم‌انداز اقتصادی کشور وجود دارد که به هر دلیلی از جمله ابعاد فنی و تخصصی آن، نمی‌توانند بیان کنند. اگر چنین است دست‌کم اقتصاددانان دولت یا اندیشکده‌های همسو با آن در تفسیر این پیشرفت‌های مهم بکوشند و آن را با زبانی فنی برای اقتصاددانان و با زبانی ساده و قابل فهم برای همگان بازگو کنند.
 
اما باز پرسش مهم و بدون پاسخ این است که اگر نقدهای اقتصاددانان منتقد دولت یا رسانه‌ها نادرست یا غیرمنصفانه یا همراه با ناآگاهی و بدبینی یا حتی غرض و سیاه‌نمایی است، چرا عملکردهای واقعی یا پیشرفت‌های قطار پرسرعت و دستاوردهای آن از سوی سازمان‌های اقتصادی دولت یا اقتصاددان‌های هم‌سود آن بیان نمی‌شود؟ بی‌تردید از دو حال خارج نیست؛ یا چیزی برای بیان وجود ندارد یا این گروه ظاهرا پرشمار اعتباری علمی و اجتماعی برای دفاع از دولت ندارند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۱۲
سیاست اقتصادی این دولت جبران تحریم ها و ناکارآمدی ها از جیب مردم با افزایش قیمت ها و مالیات ها بود و هست البته با نام ها و بهانه های مختلف به قیمت فقر و فلاکت بیشتر مردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
چه سیاست اقتصادی وجود دارد که از آن دفاع شود؟
خدا پدرت را بیامرزه، خودت که داری میگی ، مگه جائی برای حمایت مونده؟
حداقل ساخت و ساز رو زیاد بکنن! اون سازه هایی که پردیس بر دل دماوند ساختن رو اگر تهرانسر می ساختن الان قیمت اپارتمان در تهران 13 میلیون تومن بود نه 46 میلیون تومن! نداشتن کیفیت مدیریت و نالایقی معلوم هست
چند وقت دیگر دفاع کردن شروع خواهد شد چون فعلا آوار برداری دولت قبل ادامه دارد
اقتصاد یک علم است ، گفتار درمانی نیست که هر کسی بیاید ۱ ساعت از عملکرد اقتصادی دولت به به و چه چه کند . مردم یک نگاه به سفره شان و یک نگاه به جیبشان کنند همه چیز را می فهمند که چه بلایی به سرشان آمده .
کاری ندارد خیلی سریع انقلابی دستور بدهند که همه از عملکرد عالی اقتصادی دولت حمایت بکنند
حتی در افریقا هم مدل اقتصادی دولت را تحسین میکنند
اخه از این اقای ریسی فکر نکنم کسی بیخبر تر از وضعیت واقعی کشور باشد
دولت های اصلاخ طلبان تمام زیر ساخت های اقتصادی ایران را ویران کرد و الان خودشان عوض اینکه جوابگو باشند معترضند .
شاید یتوانید موضوعات را وارونه جلوه دهید که کرده اید اما خدا را نمیتوانید گول بزند
یکی از دستاوردهای اقتصادی دولت که بدرد جامعه خورده باشد را نام ببرید تا حداقل ما مردم از آن دفاع کنیم . پیشنهاد میکنم دولت اصلا کاری به کار اقتصاد نداشته باشه در رابطه با نرخ گذاری و بالا و پائین بردن قیمتها و نحوه تولید و توزیع و ... اصلا کاری نداشته باشه ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد .
کابینه فعلی توان مدیریت کشور نداره و استعفادولت نشون از عقب رفتن نیست باید دولت قوی تر برای مدیریت کشور روی کار بیاد .
دولت تجربه کافی برای مدیریت اقتصاد کشور نداره
مدیریت اقتصاد نیازمند بکارگیری جمعی اقتصاد دان است . ولی آقای ریسی به جمعی اقتصاد خوان بسنده کرده اند . نتیجه این کار وضعیت آشفته کنونی است
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی