بازدید 23286
ایران و تاجیکستان در مسیر آب شدن یخ روابط

سفر رئیس جمهور تاجیکستان به ایران بعد از ۹ سال/ امضای ۱۷ سند همکاری میان دو کشور/ تعظیم امامعلی رحمان به پرچم ایران+ عکس

امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان پس از ۹ سال و پایان روابط تیره میان دو کشور، امروز دوشنبه درصدر هیأتی بلند پایه به ایران سفر و سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفت‌وگو کرد؛ سفر امامعلی رحمان با دعوت رسمی آیت‌الله رئیسی انجام شد.
کد خبر: ۱۱۲۱۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۶ 30 May 2022

سفر رئیس جمهور تاجیکستان به ایران بعد از 9 سال/ امضای 17 سند همکاری میان دو کشور/ تعظیم امامعلی رحمان به پرچم ایران+ عکس

بین الملل تابناک: امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان پس از ۹ سال و پایان روابط تیره میان دو کشور، امروز دوشنبه درصدر هیأتی بلند پایه به ایران سفر و سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفت‌وگو کرد؛ سفر امامعلی رحمان با دعوت رسمی آیت‌الله رئیسی انجام شد.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران نیز شهریور ۱۴۰۰ به دعوت همتای تاجیک خود و نیز به منظور شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو شانگهای به دوشنبه سفر کرد که در جریان آن هشت سند همکاری بین ایران و تاجیکستان به امضای مقام های دو کشور رسید و همچنین روند عضویت رسمی ایران در سازمان شانگهای آغاز شد.

سید ابراهیم رئیسی، روز دوشنبه در نشست هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و تاجیکستان در مجموعه فرهنگی سعدآباد که با حضور رؤسای جمهور دو کشور برگزار شد، به «امامعلی رحمان» همتای تاجیک خود و هیأت همراه وی خوش‌آمد گفت.

ابراهیم رئیسی: ایران و تاجیکستان نگاه مشترک منطقه ای دارند

آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری با امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، اظهار داشت: از این که رئیس جمهور تاجیکستان دعوت ایران را پذیرفت، بسیار سپاسگزارم. همچنین ما با کشور تاجیکستان به دلایل مختلف هم همسایگی و روابط فرهنگی و دینی و هم روابط همزبانی و هم تمدنی ارتباطات خوبی به ویژه بعد از انقلاب اسلامی داشتیم و داریم.

وی افزود: با توجه به مشکلات پدید آمده، سفری که اخیرا بنده در ابتدای دولت به تاجیکستان داشتم، هم برای اجلاس شانگهای و هم دیدار دو جانبه که این سفر برای روابط بین دو کشور نقطه عطفی بود.

رئیس جمهور گفت: امروزه روابط بین دوکشور متحول گشته و طوری شده که در روابط تجاری حجم مبادلات به چهار برابر رسیده است. همچنین در حوزه های مختلف نیز گام های بسیار خوبی برداشته شده، به ویژه تفاهنامه هایی که در دوشنبه امضا شده است.

رئیسی تصریح کرد: امروز با سفر آقای امامعلی رحمان به ایران و امضای تفاهم‌نامه‌های جدید بین دو کشور، بنده تردید ندارم که گام بلندی در جهت روابط بین دو کشور برداشته خواهد شد.

وی افزود: مصمم هستیم روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و روابط در حوزه های مختلف به صورت جدی تداوم پیدا کند، به نحوی که هر دو کشور و هر دو دولت و ملت، شاهد روابط بهتر از وضعیت کنونی بین دو کشور باشد.

رییسی با بیان اینکه می توان روابط خوب دوجانبه را به روابط خوب منطقه ای تبدیل کرد، بیان داشت: این روابط می تواند بین دو کشور مسلمان بسیار امید بخش باشد.

سفر رئیس جمهور تاجیکستان به ایران بعد از 9 سال/ امضای 17 سند همکاری میان دو کشور/ تعظیم امامعلی رحمان به پرچم ایران+ عکس

رئیس جمهور گفت: ایران و تاجیکستان نگاه مشترکی درباره عدم حضور بیگانگان در منطقه دارند؛ یعنی به هیچ عنوان حضور بیگانگان امنیت ساز نبوده و امنیت ساز نخواهد بود؛ از این روی، مسائل منطقه را باید با گفت‌وگو، مذاکره و با نشست های مشترک حل کنیم.

رئیسی ادامه داد: همچنین این دو کشور در مساله افغانستان نگاه مشترکی دارند؛ یعنی حتما باید در افغانستان دولت فراگیری تشکیل شود و تمام احزاب حاضر در افغانستان در تشکیل دولت دخیل باشند؛ امنیت افغانستان برای ایران و تاجیکستان و همچنین برای ملت افغانستان بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: باید در افغانستان امنیت، ثبات و آرامش برای مردم افغانستان برقرار شود و حضور تروریست ها در این کشور بسیار نگران کننده است و ایران نمی تواند بپذیرد که تروریست ها در کشور افغانستان حضور داشته باشند، زیرا بیگانگانی که خود در تاسیس داعش دست داشتند، نمی توانند برای مردم منطقه و افغانستان امنیت به همراه بیاورند.

رئیس جمهور با بیان اینکه حضور بیگانگان و استکبار فقط برای اهداف خودشان است و به فکر مردم منطقه نیستند، بیان داشت: بیست سال حضور آمریکا و ناتو در افغانستان، جز جنگ و ناامنی برای این کشور به همراه نداشته است؛ از این روی، باید سرنوشت افغانستان به دست مردم این کشور باید رقم خورد.

رئیسی تاکید کرد: ایران و تاجیکستان در مبارزه با تروریست، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته هم نظر هستند.

رئیس جمهور در پایان بیان داشت: امیدوارم این سفر گام بزرگی برای تحکیم روابط و ارتقای آن در بین دو کشور باشد.

رئیس جمهور تاجیکستان: به‌ دنبال راه‌هایی برای تحکیم روابط بیشتر با ایران هستیم

امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری مشترک با حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور، اظهار داشت: امروزه سی سالگی روابط دیپلماتیک میان دو کشور را جشن گرفتیم و طی این دوره به دنبال راه هایی برای تحکیم و توسعه مناسبت های فراگیر و تامین گسترش آن ها گام برخواهیم داشت.

امضای هفده سند همکاری میان دو کشور

در پی نشست‌ مشترک هیأت‌های عالی ایران و تاجیکستان، هفده سند همکاری در حوزه‌های مختلف در حضور رؤسای جمهور دو کشور امضا شد.

روز دوشنبه هیأت‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان، پس از برگزاری نشست مشترک تفاهم‌نامه‌هایی بین مقامات دو کشور در حضور آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» و «امامعلی رحمان» امضا کردند.

تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه کار و رفاه توسط سراج‌الدین محی الدین، وزیر خارجه تاجیکستان و حجت‌الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران، موافقت نامه معاضدت قضایی در امور کیفری توسط «امین‌حسین رحیمی» وزیر دادگستری ایران و «یوسف رحمان» دادستان کل تاجیکستان و تفاهم‌نامه همکاری‌های بلندمدت تجاری اقتصادی دو کشور از سوی «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو و «ذوقی ذوقی زاده» وزیر توسعه اقتصادی و تجارت تاجیکستان امضا شد.

همچنین یادداشت‌ تفاهم‌ نفتی توسط «دلیر جمعه» وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان و «جواد اوجی» وزیر نفت ایران، یادداشت‌تفاهمی در حوزه حمل ونقل جاده‌ای توسط «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان و «ابراهیم عظیم» وزیر نقلیات تاجیکستان به امضا رسید.

یادداشت‌ تفاهم همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و کمیته حفظ محیط زیست تاجیکستان، یادداشت‌ تفاهم همکاری در زمینه گردشگری بین «سید عزت‌الله ضرغامی» و «تاج‌الدین جوری زاده» رئیس کمیته گردشگری تاجیکستان و یادداشت‌ تفاهم علمی، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری استان خراسان رضوی و ایالت خطلان توسط استاندار خراسان رضوی و «قربان حکیم زاده» استاندار خطلان از دیگر تفاهم‌نامه‌های امضا شده بین دو کشور بود.

دو کشور همچنین یادداشت‌تفاهمی در زمینه بورس و اوراق بهادار، یادداشت‌ تفاهمی برای همکاری سازمان نقشه‌برداری و کمیته دولتی اداره زمین و ژئولوزی و یادداشت‌ تفاهمی نیز برای همکاری شورای مشترک کارآفرینان امضا کردند که این تفاهم‌نامه‌ها به ترتیب از سوی «مجید عشقی» رئیس بورس ایران و «فیض‌الدین قهارزاده» وزیر مالیه تاجیکستان، «علی جاویدانه» رئیس سازمان نقشه‌برداری ایران و «عارف خواجه زاده» همتای تاجیک او و «غلامحسین شافعی» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و «جمشید جمعه خان زاده» رئیس اتاق بازرگانی و صنعت تاجیکستان امضا شده است.

تعظیم رئیس جمهور تاجیکستان به پرچم ایران در کاخ سعدآباد

سفر رئیس جمهور تاجیکستان به ایران بعد از 9 سال/ امضای 17 سند همکاری میان دو کشور/ تعظیم امامعلی رحمان به پرچم ایران+ عکس

سفری بعد از سردی روابط

سفر رئیس جمهور تاجیکستان به جمهوری اسلامی ایران، پس از نشانه‌هایی از گرایش از سردی به گرمی در روابط دو کشور انجام شده است.

روابط دو کشور تا کمی قبل از یک سال پیش برای دوره‌ای تقریبا پنج ساله به سردی گراییده و دولت تاجیکستان ایران را به پشتیبانی از «کودتای نافرجام» عبدالحلیم نظرزاده، معاون پیشین وزیر دفاع خود در سال ۲۰۱۵ و حمایت از حزب نهضت اسلامی تاجیکستان متهم کرده بود.

روابط تهران و دوشنبه به ویژه به دنبال دعوت ایران از محی‌الدین کبیری، رهبر حزب نهضت اسلامی تاجیکستان به عنوان "مهمان ویژه" به همایش "وحدت اسلامی" در تهران در اوایل دی‌ماه ۱۳۹۴ (دسامبر ۲۰۱۵) رو به تیرگی گرایید.

پیشتر دادگاه عالی تاجیکستان حزب نهضت اسلامی تاجیکستان را سازمانی "تروریستی" اعلام کرده و فعالیت آن در کشور ممنوع شده بود.

اما از آغاز سال ۲۰۲۰ در اظهارات مقامات دو کشور، نشانه‌هایی از تنش‌زدایی دیده شد و سرانجام شیرعلی میرزا، وزیر دفاع تاجیکستان در ماه آوریل سال ۲۰۲۱ در سفری از پیش برنامه‌ریزی نشده به ایران سفر کرد و با وزیر دفاع و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان دیدار و گفت‌وگو داشت. در پایان این گفت‌وگوها مقامات هر دو کشور به همکاری در بخش نظامی تاکید کردند.

در ماه می همان سال، رمضان رحیم‌زاده، وزیر کشور تاجیکستان هم به ایران سفر و با مقامات ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرد.

تقریبا دو هفته پیش سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به تاجیکستان سفر کرد و پس از دیدار و ملاقات وی با امام علی رحمان، رئیس جمهور و مقامات بلند پایه نظامی این کشور گزارش شد که ایران در تاجیکستان کارخانه تولید پهپاد "ابابیل ۲ " می‌سازد.

دفتر مطبوعات ریاست جمهوری تاجیکستان با انتشار خبر این دیدار نوشت که در این ملاقات، موارد مربوط به روابط دو کشور، بخصوص در زمینه‌های امنیتی و نظامی و تکنیکی بررسی شده است.

در این کارخانه پهپاد "ابابیل ۲" تولید می‌شود که رسانه‌های ایران می‌گویند، برای عملیات انهدامی توانایی بالایی دارد و می‌تواند ماموریت‌هایی مانند شناسایی و تصویربرداری هوایی هم انجام دهد.

سه روز پیش هم علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان برای شرکت در نشست گفت‌وگوهای امنیت منطقه‌ای برای کمک به برقراری صلح و ثبات در افغانستان به پایتخت تاجیکستان سفر کرد.

ابراهیم رئیسی نیز در اولین سفر خارجی خود بعد از ریاست جمهوری، اواخر شهریور گذشته برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، رفت. تاجیکستان پیشتر بارها به اعطای عضویت به ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای مخالفت کرده بود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۹
سلام. این قضیه احترام با پرچم یه پروتکل بین المللی هستش. گویا خبرنگار تابناک اولین باره که اینو می بینه و یه خیال دیگه کرده که تیتر زده تعظیم ...
پاسخ ها
مهران
| Germany |
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
شازده، بهتره قبل از اظهار نظر کمی راجب سفرهای آقای رحمانوف مطالعه بفرمایین مثلاً سفر ایشان به کاخ الیزه فرانسه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
تاجیک تباران
جمع کنید برید کویرتان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
تو چرا میسوزی حالا؟ مگه ایرانی نیستی؟ احتمالا هم نباشی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
امعلی رحمان مرد بزرگی است و با وجود فقر در کشورش

یک تنه برای حفظ و نجات فرهنگ و اسطوره ها و افتخارات

ملی ایستاده است

صمنا چرا جناب رییسی به پرچم خودمان حتی یک خمش

کوچولو به کمرش نداده است ؟؟؟؟ واقعا ایکاش از مهمانش یاد بگیرد !!!!!!!؟؟؟
ایول به تاجیکستان ببین چه تواضعی این کشور برادر نسبت به ایران داره! باید به کشور تاجیکستان همچون سوریه و عراق نگاه استراتژیک و ویژه داشت، شاید هم بیشتر!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
آقا مهران مردم تاجکستان اصل و نسب ایرانی دارند. اما مردم سوریه و عراق هیچ ارتباطی با مردم ایران ندارند و حتی بیشترشان 0اکثریت) از نظر دینی هم با ایران مشترک نیستند و ایرانی ها را مرتد و رافضی و واجب قتل می دانند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
به نظر من باید با کشورهای فارسی زبان روابط بسیار بیشتری داشت
بسیار نوید بخش است، نباید گذاشت که هواداران طالبان در تاجیکستان حمایت شوند، رفت و آمد گردشگران هم بین دو کشور را باید تقویت کرد.
سید محرومان فکری به حال نرخ ارز کنید که سی و یک هزار تومان رو رد کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
شما تو قبرس حالتو کن به این حرفا چیکار داری، یا اینکه اونجا خوشگذرونی واست گرونه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
سید محرومان خبر متروپول ابادان بعد از شش روز متوجه شد توقع داری به این سرعت بفهمه ارز چجوری شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
کاری از دست او بر نمی آید. آنچه سال گذشته می گفت فقط شعار بی پایه و اساس بود برای فریب مردم نا آگاه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
نه ماه بنده خدا با تیم پر انرژی آمده حالا که جراحی بزرگ اقتصادی را کرد و انشالله تورم کنترل میشود با فرجام و بی فرجام در مسیر پیشرفت به سوی قدرت بزرگ اقتصادی هستیم .
جهت اطلاع اگر هم به اهداف نرسیدیم ۴ تا صفر بر می داریم و آنقدر ادامه میدهیم تا تورم از رو برود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
شما نهار خوردین؟
قرار بود ابراهیم بت شکن بیاد میدون جلوی تورم و گرونی رو بگیره ولی کمرمون رو شکست
هشدار به تاجیکستان فقط در چارچوب اقتصادی همکاری کنید وگرنه روزگاران سیاه می شود
آقای رییسی افزایش حقوق بازنشستگان رو امضا کنید سه ماه گذشته اگر امضا نمیکنی بگو امضا نمیکنید نه بازی در بیاری
کاش بهش می گفتید اقتصاد ما ورشکسته است و دست از سر ما بردارد- دیگه پول برای بذل و بخشش نداریم
بله همه جا تعظیم به پرچم میزبان وجود دارد اما ایشان (رییس جمهور تاجیکستان ) تعظیم ویژه‌ای گویا کرده ممنون از ایشان
به امیدآن روز که روابط استراتژیک با کشورهای برخواسته از مهد تمدن ایران بزرگ چنان باشد که در دوران باستان بوده است
درود به برادران تاجیکستان ٫ مردمانشان تاج سر ما مردم ایران هستند (عشششق)
وای چ ه قدرتی دارید شما ، تعظیم کرد به پرچم ایران ؟ نمیدونی پروتوکل چیه کلا ؟؟؟
تاجیکستان کشور مهمی است واسه ایران چونکه هم همزبان است وهم درمورد افغانستان می‌تواند کمک بزرگی کند با اتحاد می‌توان دروازه ورود ایران به آسیا مرکزی باشد البته باید روابط دوستانه و ودوطرفه باشه
اين پروتكل بين المللي چيز عجيبي نيست
يعني احترام به نماد يك ملت به رسم دست دوستي دراز كردن و دوري جستن از كينه و دشمني ، ولي گويا در ايران جا افتاده ما فقط به خودمان احترام بگذاريم (كه انهم
نمي گذاريم ) و ديگران همه دشمن هستند و تا مشكلي سياسي پيش مي ايد اول نماد ان كشور يعني پرچم ان را اتش مي زنيم و زير پا لگد كوب مي كنيم بعد شعار مرگ و نابودي براي انها سر مي دهيم و بعد بجاي دولت به ملت ها مي گوئيم ما با شما دشمني نداريم بالاخره پرچم نماد يك ملت است و اصولا دولت ها اشتباهات فاحش و خصومت ها و دشمني هاي سياسي را پيشه مي كنند پس چرا به ملت ها توهين مي كنيم و فقط ياد گرفته ايم (مرگ بر .... و اتش زدن پرچم و.... و.....)
ايا وقت ان نرسيده با استاندارد هاي جهاني كه دقيقا بر اساس معيار هاي انساني شكل گرفته با دنيا اشتي كنيم انوقت مي بينيم دشمنان ما انگشت شمار و دوستانمان در صحنه
بين المللي فراوانند ، كشور تاجيكستان كشور كوچك تازه استقلال يافته ايست اما رئيس جمهور ان كشور بر اساس اصول بين المللي به ملت ايران سلام مي كند و من نيز با احترام پاسخ ايشان را مي دهم .
"درود بر شما جناب امامعلي رحمانوف رئيس جمهور ارجمند كشور دوست و همسايه تاجيكستان همزبان و هم مسلك و كلي مشتركات ديگر ،
سلام من و ملت ايران را به ملت نجيب تاجيكستان ،خواهران و برادران مسلمان و هم زبان و هم فرهنگ برسانيد
از بزرگواري شما سپاسگزارم
با احترام يك ايراني غيرتمند مسلمان"
تاجیکستان فاتحه اش خوانده شد .
سلام: معمولن می گویند ادای احترام به پرچم یک کشور ، نه تعظیم به پرچم ،اگر نمیدانی، بدان .
درود بر امام علی رحمان بزرگ مرد آریایی آشقتم . جانم فدایت .
دوستت دارم به امید دیدار در تاجیکستان
پرچم ايران م آرزوست
برچسب منتخب
# نمایشگاه کتاب # سیل # خداداد افشاریان # سد قیز قلعه سی # جلفا
وب گردی